TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2205-Lisans Burs Programı sonuçları açıklanmıştır. Başvuru sahipleri, başvuru durumları ile ilgili sonucu, BİDEB Başvuru ve İzleme Sisteminden (ebideb.tubitak.gov.tr) kullanıcı girişi yaparak “Başvurularım” alanından görüntüleyebilirler.

2205-Lisans Burs Programı kapsamında:

• YKS’de sayısal bölümler için Y-SAY veya eşit ağırlık ve sözel bölümler için TYT puan türünde ilk 25.000’e girerek yurt içindeki üniversitelerin Antropoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Arkeoloji, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Biyoloji, Coğrafya, Felsefe, Fizik, İlahiyat, Kimya, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı örgün öğretim programlarından birine yerleşip kayıt yaptıran öğrencilere veya bu bölümlerde çift anadal programına (ÇAP) kayıt yaptıran öğrencilere burs verilmektedir.
  • Ulusal ve Uluslararası Bilim Olimpiyatları ile Ulusal ve Uluslararası Proje Yarışmalarında ülkemiz adına yarışarak derece alan öğrencilere de üniversitelerin örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptırmaları şartıyla burs verilmektedir.

Programın 2021 yılı 2. dönemine ilişkin bazı veriler:

• Başvuru sayısı 1.742 olarak gerçekleşmiştir.
  • 41 farklı üniversiteden 865 kişi burs almaya hak kazanmıştır.
  • Hatalı veya geçersiz başvuru yapan 877 kişi ön incelemede elenmiştir.
  • 2020 yılında Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünün, 2021 yılında ise Ulusal Proje Yarışmalarında derece alanların program kapsamına dahil edilmesiyle başvuru sayılarında önemli artış olmuştur.
  • Program kapsamında desteklenen bölümlerde Çift Anadal (ÇAP) yapan 80 kişi ÇAP bursu almaya hak kazanmıştır.

2205-Lisans Burs Programı kapsamında burs almaya hak kazananların listesi için tıklayınız.

2205-Lisans Burs Programı kapsamında burs almaya hak kazanan öğrencilerimizin kariyer gelişimlerine destek olmak ve hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlamak amacıyla 2248-Mentorluk Desteği Programı ile mentorluk desteği de verilmektedir.

2205-Lisans Burs Programı 2022 yılı 1. dönem başvuruları 21 Mart-8 Nisan 2022 tarihleri arasında alınacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Burs almaya hak kazanan adaylardan istenen belgelere ilişkin bilgilendirme e-posta yoluyla yapılmıştır. Bursa hak kazanamayan öğrencilere ise desteklenememe gerekçeleri bildirilmiştir.