Türkiye, moleküler yaşam bilimleri alanında dünyada öncü kuruluşlardan biri olan Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu’na (European Molecular Biology Organization - EMBO) 1993 yılından beri üyedir. Üyelikle ilgili idari işler ve sekreteryası TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı, İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

EMBO’nun üye ülkelerin bilim insanlarına, doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacılara sağladığı, Uzun Dönem (12-24 Ay) ve Kısa Dönem (0-6 Ay) Burs, Yerleşim Desteği (3-5 yıl), Pratik/Teorik Kurs, Çalıştay ve Konferans Düzenleme Desteği ile Genç Araştırmacı, Bilimde Kadın, Bilim ve Toplum Programları bulunmaktadır (http://embo.org/funding-awards) .

Ülkemiz yaşam bilimleri alanının gelişiminde ve bu alanda Avrupa ve Dünya ölçütlerinde mükemmel seviye bilimsel çalışmaların ülkemizde yapılmasına önemli katkıları olan, EMBO destek ve programlarından siz bilim insanlarımızın daha fazla fayda sağlayabilmesi için, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı, İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü tarafından 16-18 Nisan 2019 tarihlerinde EMBO Bilgi Günleri düzenlenecektir. Etkinliklere EMBO Program ve Destekleri hakkında bilgi vermek üzere, EMBO İletişim Direktörü Dr. Tilmann Kiessling katılacak; bu nedenle etkinlik İngilizce yapılacaktır. Program için tıklayınız.

EMBO Bilgi Günleri Tarih Ve Yer Bilgileri

16 Nisan 2019

İstanbul

Boğaziçi Üniversitesi

17 Nisan 2019

İzmir

İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü

18 Nisan 2019

Ankara

Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Kimler Katılabilir?

EMBO Bilgi Günleri’ne ülkemizde yaşam bilimleri alanında çalışmalar yapan Türk, yabancı bilim insanları, araştırmacılar, lisans, lisans üstü öğrencilerimiz ile bu alanda doktora sonrası çalışmalar yapan araştırmacılarımız katılabilir.

Önemli Notlar

Kayıt için son tarih: 10 Nisan 2019

Doktora/yüksek lisans öğrencisi iseniz kayıt için tıklayınız.

Doktora sonrası araştırmacı/ bilim insanı iseniz kayıt için tıklayınız.

Detaylı bilgi ve duyuru bağlantısına buradan ulaşabilirsiniz.