Sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine amacıyla Sanayi Doktora Programı hayata geçirilerek Üniversite-Sanayi İş Birliğinde tarihi bir adım atıldı..

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı kapsamında, 33 farklı üniversitenin 77 firmayla yaptığı iş birliği projelerinin desteklenmeye hak kazandığını belirterek, "Böylece 120 farklı projeyle, sanayimizin ihtiyaçları doğrultusunda 517 doktora öğrencisi yetiştirilecek. Öğrencilerimiz eğitimleri boyunca, aylık 4 bin 500 lira burs alacaklar" dedi. Varank, söz konusu programla sanayide ihtiyaç duyulan yüksek nitelikli insan kaynağının, reel sektör ve akademi işbirliğiyle yetişeceğini ve bir sonraki aşamada da istihdamda aktif şekilde yer alacağını söyledi. Doktora öğrencilerinin, eğitim süreçleri boyunca iş dünyasını daha yakından tanıyacaklarını, sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde eğitimlerini tamamlayacaklarını, mezuniyet sonrasında da iş aramadan doktora yaptıkları alanda istihdam edileceklerini ve böylece sanayide nitelikli bilgiye dayanan katma değerli üretimin artacağını bildirdi.

TÜBİTAK Başkanlık’ta gerçekleştirilen 2244 – Sanayi Doktora Programı Kapsamında Tron Elektrik Sistemler A.Ş. ortaklığı ile kabul edilen projeye katkılarından ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl ve Proje Yöneticisi ve YUTTO Müdürü Doç. Dr. Serkan Topaloğlu’na Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.