Türkiye’nin öncelikli alanlarında sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi işbirliğiyle yetiştirilmesine yönelik olarak TUBİTAK BİDEB grubu tarafından başlatılan “2244 Sanayi-Doktora Programı”nda, Yeditepe Üniversitesi’nin TRON Elektronik Sistemler San. ve Tic. A.Ş. ile gerçekleştirdiği proje kabul edildi.

33 farklı üniversitenin, 77 farklı firma ile yaptığı işbirliği projesinin desteklenmeye değer görüldüğü program sayesinde, 517 doktora öğrencisi yetiştirilebilecek. Doktora öğrencilerine en fazla 4 yıl süreyle aylık 4.500 TL burs verilecek.

Destek alan projede, bursiyerlerin seçimi üniversitemiz ve sanayi kuruluşu tarafından yapılacak. Bu öğrencilerin doktora öğrenimlerinin sonrasında sanayide istihdam edilmelerine yönelik 3 yıl boyunca istihdam desteği de sağlanacak.

Detaylı bilgi için ilgili sayfayı ziyaret ediniz.