Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serkan Topaloğlu’nun proje ortaklığını yaptığı “Dijital, Endüstri ve Uzay” kümesinin “Akıllı Ağ Sistemleri (SNS-Smart Network Systems)” Ortak Girişimine (JU-Joint Undertaking) 2023 yönelik çağrıları kapsamında Horizon Europe (Ufuk Avrupa) Programı tarafından destek almaya hak kazanmıştır.

Horizon Europe (Ufuk Avrupa) Programı” içinde, yoğun rekabetin yaşandığı Küme 4: “Dijital, Endüstri ve Uzay” altında yer alan “Akıllı Ağ Sistemleri (SNS-Smart Network Systems)” Ortak Girişimi (JU-Joint Undertaking) 2023 çağrıları kapsamında “Fourier-Domain TRx solutions enabling widespread realisation of 6G” projesinde ortak olarak yer almaya başladık. Bu projede, Yeditepe Üniversitesi RF Lab olarak temel görevimiz 6G haberleşme sistemlerinde kullanılmak üzere 130-175 GHz arasında çalışan yüksek frekans tüm devrenin (RFIC) tarafımızca özgün olarak tasarlanmasıdır.